Creatief met snoeihout_ workshop 3 december 2023

Het overkomt iedereen met een tuin(tje). Je hebt je bomen gesnoeid, struiken in hakhout gezet, knotbomen geknot.. en 

Welke bestemming geef je je snoeihout? (Haagscheersel valt hier buiten de scope).

Er zijn vele opties; als afscheiding, creatief muurtje als tijdelijk droogrek voor brandhout/aanmaakhout, als rijshout, stippen, speelhout, leiconstructie materiaal, insectenhotelhout… Vele mogelijkheden met zowel strakke als lossere uitvoeringen.

Waarom snoeihout een plaats verdiend in je tuin! 

Het draagt bij aan een cyclisch beheer van je tuin. Organisch materiaal zorgt dat er bloei en groei in je tuin kan plaatsvinden. In het organisch materiaal kiemen zaden en vruchten, deze groeien en bloeien, levend hout kan een habitat, foerageerplek.. vormen voor diverse organismen maar ook dood hout biedt leven. Waar staand en liggend dood hout andere bewoners kent. Composteerders ruimen het dood hout langzaam op en brengen het terug in de vorm van organisch materiaal. Ook het afbraakproces is deel van de levenscyclus van een boom/struik.

Zo bieden bomen/struiken tijdens hun levenscyclus niet alleen een hoop dieren en plantjes voordelen maar kunnen wij er ook diverse functies aan geven en onze creativiteit wild laten gaan.

succes

Jeroen en Paulien

Kom je graag je vragen, ideeën en inspiratie delen? We bieden een workshop aan op zondag 3 december 2022

Wat mag je verwachten?

We starten met een korte theorie rond groei van houtige gewassen, bindmateriaal en technieken, toepassing verschillende houtsoorten… erna gaan we aan de slag met onze creativiteit.

Praktisch

Locatie: Nieuwmolen 1, 3840 Borgloon

Datum: zondag 3 december 2023 om 10u30-16u

Kostprijs: 50 euro per persoon; breng je een kennis mee om je beleving met te delen? Dan kan je beide deelnemen aan 40 euro per persoon. (geldig voor max 2 pers)