Tree-Hive Boomkorf

Tree-Hive boomkorven dienen voor het beschermen van (fruit)bomen in weides waar het grasland begraasd wordt. Ze zijn ontwikkeld met als doel de bomen voldoende te beschermen tegen vraat, ruimte te geven aan de boom om te groeien en het onderhoud in de korf eenvoudig te kunnen uitvoeren.

Robuust 

De hekken waaruit de boomkorf is opgebouwd, zijn gemaakt uit 4mm draadstaal welke gepuntlast is en verduurzaamd door galvanisatie.

Diervriendelijk

De korven zijn diervriendelijk, er is resoluut gekozen om scherpe uitstekende delen te vermijden zodat de dieren (en beheerder) zich niet kunnen kwetsen aan de boomkorven.

Om te vermijden dat de dieren tegen de korven gaan schuren adviseren we om een goede schuurpaal te voorzien in uw weide.

Eenvoudig te openen

Door het gebruik van klemmen met vleugelmoer als bevestiging tussen de panelen, is het mogelijk om de korf eenvoudig te openen en sluiten. Zo kan er vlot onderhoud gebeuren bvb. het verwijderen van stamscheuten.

Modulair

Het is mogelijk om de korf groter te maken wanneer de boom groeit. Dit bereik je door een extra hek er tussen te plaatsen. Wanneer er meer dan vier hekken gebruikt worden, is het aan te raden om extra piketten te zetten.

TH-120 en TH-200

Er zijn twee hoogtes beschikbaar: 120 cm en 200 cm.
TH-120 is een boomkorf met een hoogte van 120 cm geschikt voor schapen.
TH-200 is een boomkorf met een hoogte van 200 cm geschikt voor geiten, paarden, koeien en ander vee.

Installatie 

  1. Plaats de hekken op de grond naast elkaar en bevestig de klemmen tussen de hekken.
  2. Plaats de hekken rond de boom om de locatie van de paal te bepalen, zodat boom in het midden staat (eventueel de boompaal te hergebruiken).
  3. Plaats de paal, met een palenhamer of door eerst een gat te boren met een grondboor +-40cm diep naast de boom.  (opgelet bij bestaande bomen voor het beschadigen van de bast of wortels tijdens het plaatsen van de paal).
  4. Plaats de hekken, sluit ze met de laatste 2 klemmen en bevestig aan de paal met bouwlint.
  5. Opgelet! als de korf te hoog is en er kans is dat de takken schuren, standaard knippen wij de bovenste twee rijen open en plooien we deze een beetje naar buiten zodat een soort kraag bekomen wordt. Ook bij paarden is dit aan te raden dan is de basis van de onderste takken beter beschermt.
Geit in de boomgaard
Boom beschermd door boomkorf voor de muilezel

Voor de creatievelingen zijn de mogelijkheden in het gebruik van tree-hive boomkorven nog breeder. Hiernaast op foto worden ze gebruikt ter bescherming van het opgroeien van jonge boompjes. 😉

Boomkorf_bescherm_serre_voor_vogels