Dagopleiding Hoogstamfruitbomen snoeien: Theorie+praktijk

Snoei Hoogstamfruitbomen: nieuwe data 2024 volgen Theorie + praktijk


Wij bieden elke deelnemer
een brede bagage aan diverse snoeitechnieken startend  met de basis snoeiregels.
de mogelijkheid om deze bagage reeds uit te testen op 5 jaar jonge (onderhouden) en/of halfwas (ong. 20 à 30 jaar) (deels achterstallig beheer) fruitbomen plaatsvinden.

Wij beperken ons niet tot één snoeitechniek omdat we erin geloven dat elke situatie, getekend door de levensfase waarin de boom zich bevindt, het voorafgaande beheer, de functie van het perceel, tuin vs boomgaard, de variëteit van de soort enz. , verschillend is. We hopen je met het delen van onze praktijkervaring jullie in staat te stellen om zelf aan de slag te kunnen of jullie in elk geval inzichten te geven in het beheer van hoogstamfruitbomen. Het praktijk gedeelte zullen we zowel samen als in kleine groepjes (2,3) aan de slag gaan zodat ieder op zijn niveau feedback kan krijgen. De praktijk zal voornamelijk op appel, peer zijn. Andere vragen omtrent pruim, kers, perzik, abrikoos… zijn welkom maar de voorbeelden in deze boomgaard zijn beperkt.

Wie zijn wij? Jeroen en Paulien van Tree-Hive. Landschapsbeheer en educatie. Wij hebben ons binnen de boomverzorging toegespitst op fruitbomen. Onze favoriet zijn fruitbomen in landschapscontext die oud mogen worden en zo bijdragen aan habitat voor onze biodiversiteit.


PRAKTISCH

Dagindeling
10u: start cursus theorie en praktijk
12u: soep/sap in de boomgaard (zelf boterhammetjes voorzien)
17u: einde cursus met een appeltje voor de dorst.
Locatie:
Nieuwmolen 1, 3840 Borgloon
Inschrijvingen of vragen:
Mailtje naar paulien@tree-hive.be. Je inschrijving is pas compleet na ontvangst van betaling op volgend rekeningnummer:  BE49 8904 3435 0671 met vermelding van: naam_inschrijving snoeicursus13-08-2022
Kostprijs:
90 euro incl. snoeikaart met de belangrijkste snoeiregels.

Meer rond hagen? tcheck onze haagvlecht cursussen komende  winter 2022.

Foto: Achterstallig beheer appelboom Sint-blasius Boekel. winter 2022.